söndag 26 april 2009

Tips för effektiv viktminskning.



Drick mycket vatten

Två liter per dag är minimum. Om du dricker för lite vatten under din viktnedgång blir det svårare att lyckas. Kroppen behöver vatten för att kunna göra sig av med slaggprodukter. Ett tips för dig som har svårt att dricka vatten är att ta två glas vatten vid varje måltid samt vid de två mellanmålen du äter per dag. Kroppen känner inte skillnad på hunger och törst vilket kan skapa onödiga hungerkänslor under din viktminskning.

Ät mellanmål

Oavsett om du vill gå ner i vikt eller bara få en allmänt bättre hälsa är det mycket bra om du äter mellanmål. Det är bra både för att minska eventuellt sug mellan måltiderna samt att hjälpa dig gå ner i vikt snabbare. Om du "bara" äter tre måltider per dag och struntar i mellanmålen har kroppen inget att jobba med. Den lägger sig då lättare på sparlåga vilket gör att din förbränning minskar och självklart också din viktnedgång. Tips på bra mellanmål oavsett viktminskning eller inte: Broccolie, Keso, De flesta grönskare, Frukt(var lite återhållsam om du vill gå ner i vikt). Ett mycket bra mellanmål kan också vara
en protein snack från tex Herbalife.

Motionera

Att motionera är inget måste för de flesta som vill gå ner i vikt men det är verkligen att rekommendera. Du kommer minska snabbare i vikt och du kommer forma din kropp på ett snyggare sätt. Muskler ökar förbränningen vilket innebär att om du bygger på dig extra muskler kommer din viktminskningstakt att öka.
Här hittar du lite tips på motion som inte tar så mycket tid.

Mät dig en gång i veckan

Det är mycket bra om du inte går till vågen och väger dig varje dag. Din vikt kommer gå upp och ner och det kan bli ett stressmoment om du väger dig för ofta. Tänk också på att du mäter dig, när du går ner i vikt tycker vi det är viktigare att du mäter dig än att du väger dig. Det är fettet du vill bli av med ellerhur? Om du tränar mycket under din viktminskning kanske du inte går ner lika mycket och snabbt som om du inte tränade. Du kommer istället märka det på cmrarna och det är väll cmrarna du vill bli av med?

Var realistisk

Du gick inte upp dina kilon på två månader va? Det tar tid att gå ner i vikt och en hälsosam takt är 0.5-1kg viktnedgång per vecka. Tänk också på att det alltid kommer tilfällen när inte allt blir som man tänkt sig. Det är dock inte de få tilfällena som avgör om du kommer lyckas eller inte utan det är helheten. Kort sagt: Om du fuskat en dag låt det inte förstöra din motivation för hela månaden!

Ät mer protein och mindre kolhydrater

Om du vill gå ner snabbare kan du minska intaget av kolhydrater( Pasta, ris, potatis, bröd etc) och öka ditt intag av protein(fågel, fisk och skaldjur är att rekommendera). Tänk på att du inte behöver ta bort alla kolhydrater utan endast minska ner dem för att få extra effekt.


Källa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar