onsdag 15 april 2009

Banan en otrolig frukt.


Bananer innehåller tre naturliga socker - sackaros, fruktos och glukos tillsammans med fiber. En banan ger en snabb, hållbar och betydande ökad energi. Forskning har visat att bara två bananer ge tillräckligt med energi för en ansträngande 90 minuters träning. Inte undra på att banan är antalet en frukt med världens främsta idrottsmän. Men energin är inte det enda sättet en banan kan hjälpa oss att hålla sig i form. Det kan också göra det lättare att lösa eller förhindra ett stort antal sjukdomar och villkor, vilket gör det till ett måste för att lägga till vår dagliga kosten.

Depression: Enligt en ny undersökning från MEDVETNA bland personer som lider av depression, många kände sig mycket bättre efter att ha ätit en banan. Detta beror på bananer innehåller tryptofan, en typ av protein som i kroppen omvandlas till serotonin, som är känd för att få dig att slappna av, förbättra ditt humör och allmänt få dig att känna dig gladare.

PMS: Glöm piller - äta en banan. Det vitamin B6 innehåller reglerar blodsockernivåer, vilket kan påverka ditt humör.

Anemi: Hög i järn, bananer kan stimulera produktionen av hemoglobin i blodet och på så sätt hjälper vid anemi.

Blod Tryck: Denna unika tropiska frukter är extremt hög i kalium ännu låg i salt, vilket gör det perfekt att slå blodtryck. Så mycket, den amerikanska Food and Drug Administration har bara tillåtet bananindustrin att göra officiella påståenden för frukt förmåga att minska risken för blodtryck och stroke.

Brain Power: 200 studenter på ett Twickenham (Middlesex) skolan har bidragit genom sina tentor i år genom att äta bananer till frukost, rast och lunch i ett försök att öka sin hjärna makt. Forskning har visat att kaliumbaserade packad frukt kan stödja lärandet genom att göra eleverna mer uppmärksamma.

Förstoppning: Hög av fiber, även bananer i kosten kan bidra till att återställa normala tarm åtgärder, bidra till att lösa problemet utan att använda laxermedel.

Baksmälla: Ett av de snabbaste sätten att bota en baksmälla är att göra en banan milkshake, sötad med honung. Bananfrågan lugnar magen och, med hjälp av honung, bygger upp utarmat blodsockernivåer, medan mjölk lugnar och återanvändning hydrater ditt system.

Halsbränna: Bananer har en naturlig fruktsalt verkan i kroppen, så om du lider av halsbränna, försöker äta en banan för lugnande lättnad.

Morning Sickness: Snacking om bananer mellan måltiderna hjälper till att hålla blodsockernivån och undvika morgonen sjukdom.

Mosquito bites: innan för INSEKTSBETT grädde, försöka gnugga det drabbade området med insidan av ett bananskal. Många människor tycker att det är otroligt bra på att minska svullnad och irritation.

Nerver: Bananer är hög i B-vitaminer som hjälper lugna nervsystemet.

Sår: Bananfrågan används som kosttillskott mot intestinala störningar på grund av dess mjuka konsistens och jämnhet. Det är den enda råa frukter som kan ätas utan problem i över-KRÖNIKÖR fall. Dessutom neutraliserar över-syror och minskar irritation genom ytbeläggning fodret i magen.

Temperatur kontroll: Många andra kulturer se bananer som en "avkylning" frukt som kan sänka både fysisk och emotionell temperatur på gravida kvinnor. I Thailand, till exempel gravida kvinnor äta bananer för att se sitt barn är födda med en sval temperatur.

Seasonal affective disorder (SAD): Bananer kan hjälpa SAD lidande eftersom de innehåller naturliga humör Enhancer tryptofan.

Rökning och tobaksbruk: Bananer kan också hjälpa människor som försöker sluta röka.Den B6, B12 de innehåller, liksom kalium och magnesium finns i dem, hjälpa kroppen återhämta sig från effekterna av nikotin tillbakadragande.

Stress: Kalium är ett viktigt mineral, som hjälper normalisera hjärtslag, skickar syre till hjärnan och reglerar kroppens vattenbalans. När man är stressad, vår metaboliska ränta ökar, och därigenom minska våra kalium nivåer.Dessa kan omfördelas med hjälp av en hög kalium banan mellanmål.

Stroke: Enligt forskning i "The New England Journal of Medicine," äta bananer som en del av en vanlig kost kan minska risken för dödsfall med stroke med så mycket som 40%!

Vårtor: De angelägna om naturliga alternativ lovar att om du vill döda en vårta, ta en bit bananskal och placera den på vårta, med den gula sidan ut. Carefully hold the skin in place with a plaster or surgical tape! Noga hålla huden på plats med ett plåster eller kirurgisk tejp

Så, en banan är egentligen ett naturligt botemedel mot många sjukdomar. När du jämför med ett äpple, det har fyra gånger protein, dubbla kolhydrater, tre gånger fosfor, fem gånger vitamin A och järn, och två andra vitaminer och mineraler. Det är också rik på kalium och är en av de bästa värdet livsmedel runt Så kanske är det dags att ändra på det välkända uttrycket så att vi säger, "en banan om dagen håller doktorn borta!"

Källa klicka här

1 kommentar:

  1. Ytteligare ett användningsområde:
    Såg i TV igår att insidan av bananskal innehåller mycket kalium och fett som fungerar perfekt som skokräm.
    sven.wallin@grythyttan.se

    SvaraRadera