söndag 12 maj 2013

Glutenfria The kakor.

50 jäst
5 dl mjölk (solhavre vid mjölkfritt)
1/2 dl olja
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 msk vit sirap
1 dl kesella eller keso eller crème fraiche (oatly imat vid mjölkfritt)
1 lit glutenfri finmix

Smula ner jästen i degbunken. Värm mjölk och olja till 37° och häll över jästen. Rör ut jästen.
Rör ner 1 msk fiberhusk och låt stå en liten stund så att degvätskan blir något tjockare och lite geléliknande. Tillsätt salt, vit sirap, crème fraiche eller oatly imat, eller vad du nu har valt att ha i. Rör om ordentligt och tillsätt mixen. Kör ihop till en relativt lös (dock ej rinnande) smet. Låt jäsa övertäckt i cirka 50 min.
Ta upp degen och dela den i två lika stora delar. Forma vardera deghalvan till en tjock rulle, försiktigt utan att knåda degen så mycket. Vardera rullen delas i 8 delar. Rulla platta ut varje bit till en ganska rund och cirka 1,5 cm tjock kaka.
Låt jäsa ytterligare 15 min.
Grädda mitt i ugnen i 250° varm ugn i cirka 8-10 min.

Dom var värdigt lätta att göra och doftar helt underbart ! Har inte smakat på dom än, det får bli i kväll med en kopp The framför tvn :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar